3 Mayıs 2008 Cumartesi

Bezelye Püreli İncik / Oktay Usta Yemek Tarifleri



BEZELYE PÜRELİ İNCİK:

4 adet kuzu incik
1 soğan
2 havuç
1 çorba k.salça
defne yaprağı
tane karabiber
sıvıyağ
tuz
su


bezelye püresi için:


yarım kg.bezelye
1 soğan
2 çorba k.beyaz peynir
2 çorba k.tereyağı
tuz
karabiber
kurutulmuş ekmek



HAZIRLANIŞI:


Önce incikleri tavada bir iki dakika kızartın. Diğer tarafta
düdüklü tencerenize sıvıyağ koyun. Sırayla önce soğanları,
daha sonra havuçları soteliyin.Üzerine etleri ilave edin.
Salçayı,defne yaprağını,karabiber,tuzu ve suyu ilave edip
lokum gibi olana kadar pişirelim. Bu arada püresi için
konserve bezelyeyi,soğan,beyaz peynir ilave ederek püre
yapalım. Daha sonra tereyağını eritip bu karışımı içine ilave
edelim. İçine nane,tuz ekleyelim. Kıvamını kurutulmuş ekmek
veya galeta unu ile ayarlayalım. Püreyi servis tabağına alalım.
Üzerine pişen etlerimizi sosu ile birlikte dökelim. Sıcak servis yapın da görsün eşiniz yemek nasıl oluyormuş

Hiç yorum yok:

www.sitemerkezi.net