13 Haziran 2008 Cuma

Bezelyeli Kiş

Malzemeler


Hamur için :
20 Çorba kaşığı un
150 gr margarin
1 Çay bardağı su
İç malzemesi için :
1 Adet kabak
1 Demet taze soğan
2 Adet domates
2 Çorba kaşığı tavuk eti
1 Su bardağı bezelye
Sos malzemesi için :
1 Su bardağı süt
100 gr krema
2 Adet yumurta
3 Çorba kaşığı un
Tuz, beyazbiber
Kırmızıbiber

Hazırlanışı
  • Su, tuz, un ve margarini mutfak robotunda yoğurarak hamur hazırlayın.
  • Hamuru buzdolabında 1 saat dinlendirin.
  • Kenarları dışarı gelecek şekilde bir fırın tepsisine yayın.
  • Sebzeleri yıkayıp, kabuklarını temizleyin.
  • Küp şeklinde doğrayıp, tavuk eti ve bezelyeyle birlikte hamurun üzerine yayın.
  • Sos malzemesini karıştırıp, sebzelerin üzerine dökün.
  • 200 dereceli fırında 45 dakika pişirip, sıcak olarak servis yapın.

Hiç yorum yok:

www.sitemerkezi.net