13 Haziran 2008 Cuma

Bulgurlu Börek Tarifi

Malzemeler

2 Adet yufka
250 gr kıyma
1 Çay bardağı bulgur
1 Adet soğan
1 Kahve fincanı su
Yarım çay kaşığı kırmızıbiber
Yarım çay kaşığı karabiber
2 Çorba kaşığı sıvıyağ
1 Çay kaşığı biber salçası
1 Fincan çekilmiş ceviz
1 Çorba kaşığı margarin
1 Yumurta sarısı
1 Tatlı kaşığı susam
Yarım Çay kaşığı tuz


Hazırlanışı
  • Soğanı soyup kıyın.
  • Margarini tavada eritip soğanı pembeleştirin.
  • Kıymayı ilave edip kavurun.
  • Daha sonra baharatlar, tuz, biber salçası, ceviz ve bulguru ekleyin.
  • Üzerine suyu ilave edip rengi dönene kadar pişirin.
  • Soğumaya bırakın.
  • Fırını 180 dereceye ayarlayın.
  • Yufkaları sıvıyağla yağlayın ve her yufkadan aynı büyüklükte sekiz şerit kesin.
  • Şeritlerin bir ucuna kıymalı iç malzemeyi paylaştırın ve muska şeklinde katlayın.
  • Hazırladığınız bu muska böreklerini yağlanmış tepsiye dizin.
  • Üzerine yumurta sarısı sürüp,susam serperek fırına veriniz.

Hiç yorum yok:

www.sitemerkezi.net