BALKAYMAKLI PANKEK:
1 yumurta
100 gr. tereyağı
2 çorba k. tozşeker
1tatlı k.kabartma tozu
1 tatlı k.vanilya
1çay b. süt
alabildiği kadar un
Arası için:
bal
kaymak
yeşil fıstık
HAZIRLANIŞI:
Karıştırma kabına 1 adet yumurtayı kırın.Üzerine sütü
toz şekeri,vanilya ve kabartma tozunu ve alabildiği kadar
un ilave ederek karıştırın.
Tavaya sıvıyağı alın.Kaşık yardımyla karışdan dökün.
Servis tabağına pankekleri alın.Üzerlerine kaymak ve bal
ile servis edin.
SUCUĞU HİÇ BÖYLE DENEDİNİZ Mİ?
MALZEMELER:
GÜVEÇTE SUCUK:
1 kangal sucuk
2 biber
1 çorba k.tereyağı
2 domates
6 mantar
HAZRILANIŞI:
Sucuğu yuvarlak kesin.Güvece ilk olarak sucukları alın. daha sonra
doğranmış mantar, doğranmış biber, doğranmış domates ve parça
tereyağı koyarak pişirin.
TOST EKMEĞİ GÖZÜNDE YUMURTA
MALZEMELER:
4 adet yumurta
4 dilim tost ekmeği
tuz
karabiber
zeytinyağı
HAZRILANIŞI:
Ekmeklerin ortasını yuvarlak şekilde çıkarın. tavaya az miktarda
yağ dökün.yumurtaları ekmeklerin çıkarılmış orta kısmına gelecek
şekilde kırın. üzerine tuz ve karabiber ekerek iki taraflı pişirin.
SOĞUK ET TABAĞI
rosto
kıvırcık
nane
maydanoz
dereotu
roka
kırımızı biber
balzamik sirke
zeytinyağı
HAZIRLANIŞI:
Daha önceden hazırladığınız rostoyu bıçakla
olabildiğince ince dilimleyin. tabağın ortasına
tüm yeşillikleri irice parçalayarak alın. kenarına
etleri dizin. üzerine de etleri yerleştirin. üzerine
balzamik sirke ve zeytinyağı gezdirin. iştah açıcı
nefis bir tabak..
PIRASALI MÜCVER
yarım kg pırasa
2 yumurta
1 kase beyaz peynir
1 tutam maydanoz
tuz, karabiber
alabildiği kadar un
Kızartmak İçin:
Sıvı Yağ
Sosu İçin:
1 tatlı k. un
1 çorba k. salça
2 diş sarımsak
Tuz, Karabiber
sıvıyağ
su
üzeri için:
1 kase yoğurt
HAZIRLANIŞI:
Pırasaları çok incecik doğrayın. üzerine yumurtaları
kırın. beyaz peyniri,maydanozu,tuz ve karabiberi ekleyin.
üzerine alabildiği kadar un ekleyip mücver kıvamına
getirin. kızgın yağda kaşık kaşık dökerek kızartın.
diğer tarafta sosu için sıvıyağda sarımsağı çevirin.
üzerine salçayı ve unu alın. soteleyip üzerine biraz su
ekleyerek sos kıvamına getirin. servis tabağının altına
yoğurdu çırparak koyun. üzerine kızarmış mücverleri
yerleştirin. üzerine sosu gezdirin.
SÜTLÜ YUMURTALI PAZI
SÜTLÜ YUMURTALI PAZI:
1 demet pazı
1 soğan
2 diş sarımsak
1 su b. süt
4 yumurta
tuz, karabiber
kırmızı biber
HAZIRLANIŞI:
Soğanı yemeklik kesin.
Tavaya sıvıyağı alın.Soğanı tavaya alın.
Üzerine ince kesilmiş sarımsağı ekleyin.
Üzerine kesilmiş pazıyı ilave edin.
1 su bardağı sütü ekleyin.
Üzerine 4 adet yumurtayı kırın.
Tuzu ne ilave ederek pazılı yumurtayı pişirin.
GÖNÜL BAHÇESİ
GÖNÜL BAHÇESİ:
5 patates
5 kornişon turşu
1 demet yeşil soğan
1 tutam maydanoz
1limon suyu
elma sirkesi
zeytinyağı
1 kase pancar turşusu
tuz, karabiber
Üzeri için:
1 kase süzme yoğurt
yeşil biber
kırmızı biber
maydanoz
turp
HAZIRLANIŞI:
Patatesleri haşlayıp ezelim. üzerine doğranmış
turşu,yeşil soğan,maydanoz,pancar turşusunu
alalım. üzerine zeytinyağı,limon suyu ve elma
sirkesi ilave edelim. tuzunu da ekleyip karıştıralım.
karışımdan toplar yapıp tepsiye dizelim. daha sonra
üzerine çırpılmış yoğurt ve kırmızı biber gezdirelim.
süslemek için turp dilimleri,maydanoz yaprakları
kırmızı biber ve yeşil biber kullandık .. görüntü tam puan
lezzet tam puan..
RUS SALTASI VE MAYONEZİN HAZIRLANIŞI
RUS SALATASI:
6 patates
1 havuç
5 kornişon turşu
1 kase bezelye
haşlanmış rosto
tuz, karabiber
mayonez
HAZIRLANIŞI:
Patatesleri ve havucu küp şeklinde kesin.
Tencereye alın ve haşlayın.
Turşuyu ve haşlanmış rostoyu küp şeklinde
kesin.
Karıştırma kabına tüm malzemeleri alın.
Üzerine tuz ve karabiber ekleyin.
Üzerine hazırlamış olduğunuz mayonezi
ilave edip karıştırın.
Servis tabağına alın.
MAYONEZ:
2 yumurta
yarım limon
1 çay k. tuz
2 çorba k. sirke
2 çorba k. su
2,5 su b. sıvıyağ
HAZIRLANIŞI:
Karıştırma kabına 2 adet yumurtayı alın.
Üzerine 1 çay k.tuz,sirke,su ve azar azar
sıvıyağ ilave ederek karıştırın.
Bu şekilde mayonezinizi haırlayabilirsiniz
EŞİMİN SEVDİĞİ TABAK
MALZEMELER:
2 yufka
peynir
maydanoz
köftesi için:
200 gr kıyma
1 soğan
1 yumurta
kurutulmuş ekmek
1 çay b. ceviz
1 çay b. fıstık
tuz,karabiber
sosu için:
1 domates
1 tatlı k. salça
1 biber
zeytinyağı
kekik,tuz
HAZIRLANIŞI:
Önce köftesi için gerekli tüm malzemeleri
karıştırarak yuvarlak köfteler hazırlayın.
köfteleri kızartıp üzerine kürdan takarak
servis tabağına alın. iki yufkadan 20 adet
minik sigara böregi hazırlayıp kızartın ve
onları da köftelerin yanına alın. diğer tarafta
tavada domates rendesi,salça,biber ile bir
sos hazırlayın. sosu da bir kase ile tabağın
yanına koyarak servis yapın.
ÇOCUĞUNUZ İÇİN DEĞİŞİK BİR LEZZET
PORTAKALLI ÇİKOLATALI YOĞURT:
1 kase yoğurt
100 gr. bitter çikolata
1 portakal
1 kase bebe bisküvisi
HAZIRLAINIŞI:
1 kase bebe bisküvisini parçalayıcıdan geçirin.
Karıştırma kabına yoğurdu alın.Üzerine eritilmiş
bitter çikolatayı ekeyin.Üzerine bebe bisküvisini
ekleyin.
Bu karışımı kaselere boşaltın.
Üzerine küp kesilmiş portakalı ilave edin.
GÜLEN KANEPELER
7 dilim kepekli tost ekmeği
1 kase krem peynir
domates
ketçap
havuç
mandalina
marmelat
kuru kayısı
yeşil zeytin
siyah zeytin
salam
HAZIRLANIŞI:
Tost ekmeklerinin üzerine krem peynir
sürün. tatlı kanepeler için ketçap,mandalina
marmelat ve kayısı kullanarak gülen yüzler
yapın. tuzlu kanepeler için ise domates,havuç
zeytin ve salam kullanın. çocuklarınız bu
kanepelere bayılacak.
SOSİSLİ KUMPİR
SOSİSLİ KUMPİR:
6 patates
1 çay b. bezelye
1 çay b. kaşar peyneri
4 sosis
1 çorba k. tereyağı
ketçap,mayonez
HAZIRLANIŞI:
Patatesleri aliminyum folyoya sararak fırının
tabanına koyup yaklaşık 1 saat pişirin. pişen
patatesleri tamamen koparmadan bıçakla
2 ye kesin. içine tereyağı,bezelyeyi paylaştırın.
daha sonra ince kesilmiş sosisleri ve kaşar
peyniri rendelerini paylaştırın. en son ketçap
ve mayonez ile servis yapın.
KARAMELLİ PATLAMIŞ MISIRLAR
KARAMELLİ PATLAMIŞ MISIRLAR
Patlamış mısır
1çay b. toz şeker
1 tatlı k. vanilya
HAZIRLANIŞI:
Mısırları sadece sıvıyağ ilave ederek patlatın.
diğer tarafta tozşekeri çok az su ilave ederek
karamel yapın. içine vanilya ekleyin. Bu karışımı
patlamış mısırların üzerine döküp karıştırın.
altın renginde tatlı mı tatlı mısırlar çocuklarınızı
sevindirecek.
HAMURSUZ PİZZA
5 haşlanmış patates
2 çorba k. tereyağı
50 gr salam
2 sosis
tuz,karabiber
üzeri için:
1 çay b. bezelye
1 çay b. tane mısır
1 su b. rende kaşar
biberli zeytin
siyah zeytin
turşu
ketçap,mayonez
HAZIRLANIŞI:
Öncelikle patatesleri haşlayıp ezin.İçine tereyağını
doğranmış salam ve sosisi,tuz ve karabiberi ekleyip
karıştırın. Bir fırın kabına bastırıp üzerini düzleyin.
Kaşar peynirinin yarısını üzerine rendeleyip 180 derecede
kaşarlar eriyene kadar bekletin. Daha sonra üzerine
doğranmış zeytinleri,bezelyeyi,mısırları,turşuyu serpin.
En son üzerine kalan kaşar peynirini rendeleyin.Mayonez
ve ketçapla süsleyerek sıcak ikram edin.
NOHUT KROKET
NOHUT KROKET:
1 kase haşlanmış nohut
1 haşlanmış patates
2 yumurtanın sarısı
50 gr. kaşar p. rendesi
un, nişasta
galeta unu
tuz, karabiber
Kızartmak için:
sıvıyağ
HAZIRLANIŞI:
Haşlanmış nohutları püre haline getirin.
İçine haşlanmış ezilmiş bir patates ve yumurta
sarılarını ekleyin. Üzerine kaşar rendesi,un ve nişasta
ekleyerek kıvamını ayarlayın. Tuz ve karabiber ekleyip
top köfte gibi şekil verelim. Kroketlerimizi galeta ununa
bulayarak kızgın yağda kızartalım.
NEFİS BİR BULGUR SALATASI...
CEVİZLİ KISIR:
2 su b. ince bulgur
yarım demet maydanoz
yarım demet soğan
1 kase ceviz
1 çorba k. biber salçası
1 çorba k. biber püresi
zeytinyağı
yarım limon
kıvırcık
domates
kırmızı turp
tuz
karabiber
pulbiber
HAZIRLANIŞI:
İnce bulguru sıcak su ile demleyin. Geri kalan tüm malzemeleri
ilave edin. Yalnızca kıvırcık yaprakları ve turp süsleme için ayrılacaktır.
PIRASALI SUFLE
2 pırasa
1 kase mısır
1 yumurta
1 yumurta akı
1 çay b. süt
4 çorba k. un
1 çay k. maya
2 çorba k. kaşar p.
1 çorba k. galeta unu
1 çorba k. zeytinyağı
sos için:
maydonoz
dereotu
yeşil soğan
limon
tuz
karabiber
HAZIRLANIŞI:
Pırasalar doğranarak tuzu ve karabiberi ilave
edildikten sonra sıvıyağda sotelenir.Diğer
taraftan hamuru için; karıştırma kabına süt,
maya, yumurta,mısır, un ve kıvamı kontrol
edilerek galeta unu ilave edilir.hamurun kıvamı
kek hamurundan biraz daha katı olmalı.hamur
hazır olunca sufle kapları yağlanır, içi galeta unu
ile kaplanır.sonra kap yarısına kadar hamur ile
doldurulur.üzerine pıras karışımı konur üstüne
tekrar hamur konualarak tüm kaplar doldurulur.
hazırlanan sufleler mayalı olduğu için bir süre
dşarda bekletilir.bu arada baharatlı sos hazırlanır.
bunun için; karıştırma kabına nce doğranmış
maydanoz, dereotu, yeşil soğan, limon suyu, tuz ve
karabiber konularak karıştırılır.daha sonra
dinlendirilen sufleler pişirilir. Üzerinde baharatlı sos
ile servis yapılır.
BESLEYİCİ BİR SALATA
BUĞDAY SALATASI:1 dakika
1kase buğday
1 demet maydonoz
5 yeşil soğan
nar ekşisi
zeytinyağı
tuz
karabiber
HAZIRLANIŞI:
Buğdayı haşlayıp suyunu süzelim.İçine doğranmış maydanoz ve soğanları
ekleyelim. Daha sonra nar ekşisini,zeytinyağını ve tuzu ekleyelim. Karıştırıp
hemen servis yapalım. NEFİS ve BESLEYİCİ bir salata.
TAHİN VE NOHUTUN MÜKEMMEL UYUMU
HUMUS:
2 su b. nohut
1 fincan tahin
1 limon
2 diş sarımsak
zeytinyağı, tuz
toz kırmızı biber
HAZIRLANIŞI:
Önce nohutları haşlayıp kabuklarını soyun. Rondoya
nohutları,tahini,limon suyunu ve sarımsağı koyun.
Hepsini iyice püre haline getirin. Daha sonra tuz,zeytinyağı
ekleyin. En son üzerine toz biberli tereyağı gezdirin.
ACI SEVENLER İÇİN
ACI SOSLU HİNDİ LOKMALARI:
300 gr. hindi eti
8 mantar
4 yeşil biber
Sosu için:
6-7 acı kırmızı biber
1 domates
1 diş sarımsak
tuz, zeytinyağı
HAZIRLANIŞI:
Hindi etlerini kuşbaşı doğrayın. Sıvıyağda yüksek ısıda soteleyin.
İçine mantarı ve biberi de ilave edip 5 dakika daha soteleyip servis
tabağına alın. Diger tarafta acı kırmızı biberleri doğrayıp tavaya
alın. Şöyle bir çevirip üzerine domates ve sarımsağı ekleyin. Tuz ve
arzuya göre kekik ekleyip kürdanlara takılmış etlerin üzerine dökün.
Acı sevenler için nefis bir iştah açıcı...
MAYONEZ
MAYONEZ:
2 yumurta
2 çorba k. sirke
yarım limon
1 çay k. tuz
2,5 su b. çiçek yağı
HAZIRLANIŞI:
Mikserin kabına iki yumurta sarısını alın. Üzerine
sirkeyi,limonu,tuzu ve az miktarda sıvıyağı ekleyin.
Çırpmaya başlayın. Yavaş yavaş sıvıyağ ilave ederek
çırpmayı sürdürün. Kıvam çok koyu olursa az miktarda
su da ekleyebilirsiniz. Ev yapımı,hijyenik ve maliyeti çok
uygun bir mayonez tarifi..
PATLICANLI EKMEK SALATASI
PATLICANLI EKMEK SALATASI:
1 paket kıtır ekmek
4 patlıcan
1 kase yoğurt
2 közlenmiş biber
1 diş sarımsak
2 domates
zeytinyağı
tuz, karabiber
pulbiber
HAZIRLANIŞI:
Servis kabına kızarmış ekmekleri(etimek)
ya kırarak ya da bütün olarak dizin. Üzerine közlenmiş
patlıcan,dometes ve bir tane kırmızı biberi karışımını dökün
Sarımsaklı yoğurt ile üzerini kapatıp maydanoz ve kırmızı
biber ile süsleyin. Son derece lezzetli ve doyurucu bir salata.
PANCAR TURŞUSU
PANCAR TURŞUSU:
1 kg.pancar
4 diş sarımsak
2 çay b.sirke
1 çorba k.toz şeker
1 tatlı k.tuz
su
HAZIRLANIŞI:
Pancarları düdüklü tencereye alın. Üzerine 1 çay bardağı
sirkeyi,toz şekeri ve tuzu ekleyin. İki diş sarımsağı da koyup
üzerine biraz su ilave ederek yarım saat pişirin. Daha sonra
kabuklarını soyup doğrayın. Pancarları bir kavonoza alın.Üzerine
kalan bir çay bardağı sirkeyi ve sarımsakları koyun. Haşlama
suyunu da üzerine ilave ederek kapağını kapatın. 1 hafta sonra
turşunuz yenmeye hazır olacak.
SOSİSLİ CİPS
MALZEMELER:
3 patates
5 sosis
yoğurtlu sos için:
1 kase yoğurt
4 turşu
1 tutam dereotu
1 diş sarımsak
peynirli sos için:
1 p.krem peynir
2 sap yeşil soğan
1 tutam maydonoz
biberli zeytin
HAZIRLANIŞI:
3 adet kızartmalık patates soyulup cips doğrayıcısıyla
doğrandıktan sonra bir süre buzlu suda bekletilip
sertleşmesi sağlanır.daha sonra kızgın sıvıyağda kızartılır.
diğer taraftan sosislerin uç kısmı 6 ya bölünerek kızarınca
çiçek şekli alması sağlanır. Peynirli sos için; 1 kutu krem
peynir bir kaba alınarak çırpılır.içerisine doğranmış yeşil
soğan, maydanoz ve biberli zeytin eklenerek karıştırılır.
Yoğurtlu sos için;1 kase yoğurt bir karıştırma kabına alınarak
çırpılr. İçerisine doğranmış kornişon turşu, bir tutam dereotu
ve ince doğanmış sarımsak eklenerek karıştırılır.
PATATES ÇANAKLARI
MALZEMELER:
5 patates
1 kase yoğurt
2 diş sarımsak
1 tutam maydonoz
1 tutam dereotu
taze soğan
havuç
salatalık
tuz
HAZIRLANIŞI:
patatesleri haşlayın. ortadan ikiye bölün.
altlarından çok az keserek düz durmasını
sağladıktan sonra içlerini kaşıkla boşaltın.
bu parçaların üzerinedoğranmış soğanları,
dereotunu ,sarımsağı,mayonez ve yoğurdu
ilave edin.bu karışımı patateslerin içine
doldurun. tabağın altına maydanozları serin.
üzerine patatesleri yerleştirin. havuç ve
salatalık dilimleri ile süsleyin.
KAŞARLI SOSİS
MALZEMELER:
10 adet sosis
4 sivribiber
2 domates
10 adet mantar
1 çorba k. salça
1 çorba k. ketçap
karabiber, pulbiber, kekik, su
4 patates
Üzeri için:
150 gr kaşar p.
HAZIRLANIŞI:
Patetesleri küp şeklinde kesin ve kızartın.
Biberleri,mantarları,domatesleri küp şeklinde kesin.
Tavaya sıvıya alın.Üzerine berleri ve mantarları alın
sotelerin.Üzerine domatesi ekleyin.
Patesleri kızarınca kesilmiş olan sosisleri ekleyin
ve bir taşım kızartın.
Fırın kabına pataesli ve sosisleri ekleyin.
Üzerine mantarlı karışmı ekleyin.
Üzerine saşça ve ketçep ekleyin.
Baharatları ekleyip fırına verin .
PATATES RULOSU
PATATES RULOSU:
1 kg patates
2 kuru soğan
2 diş sarımsak
1 tutam maydanoz
1 çorba k. salça
2 çorba k. tereyağı
tuz,karabiber,pulbiber
HAZIRLANIŞI:
Patatesleri haşkayın ve rendeleyin.
Soğanı yemeklik kesin.
Tencereye soğanı ve sarımsağı alıp soteleyin.
Maydonozu çok ince olarak kesin.
Patatesle salçayı,tereyağını,tuz,karabiber
pulbiber,soğan ve sarımsağı ilave edip karıştırın.
1 adet fırın poşetini tezgaha serin.Poşetin üzerine
ince kesilmiş maydonozu serpin üzerine patatesli
alın.Her tarafına maydonoza bulayıp rulo yapın.
Buzdolabında 1 yada 2 saat bekletip.
Dilimleyerek servis edin.
MANTI BÖREK
MANTI BÖREK:
2 yufka
250 gr kıyma
2 sivri biber
1 soğan
2 domates
sıvıyağ
tuz,karabiber
üzeri için:
1kase yoğurt
3 diş sarımsak
1 çorba k. tereyağı
toz kırmızı biber
HAZIRLANIŞI.
Yufkaları tezgaha serip ortadan 2'ye kesin.
Yufkaları sigara böreği keser gibi kesin.
İç harcı için karıştırma kabına 250 gr.kıymayı alın.
Üzerine sivri biber,2 adet domates,soğanı,tuz ve karabiber
ilave edip karıştırın.Kesilmiş yufkaların üzerine kıymalı
harçtan paylaştırın.Yufkları sigara böreği sarar gibi sarın.
Yufkaların uçlarından sararak yuvarlak şekil yapın.
Fırın tepsisine yağlayın ve yufkaları fırın tepsisine alın.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.
Fırından çıkardığınız mantı böreği servis tabağına alın.
Üzerine yoğurt ilave edin.Üzerine tereyağlı pulbiberli karışımı
ekleyerek servis edin.
KARNIBAHAR MÜCVERİ
KARNABAHAR MÜCVERİ:
1 kase karnabahar
1 pırasa
1 tutam maydanoz
1 tutam dere otu
2 yumurta
alabildiği kadar un
tuz, karabibr
pulbiber
Kızartmak için:
sıvıyağ
HAZIRLANIŞI:
Pırasayı ince olarak kesin.
Karnıbaharı yarı kıvamda haşlayın.
Karıştırma kabına kesilmiş pırasayı ve ince
kesilmiş karnıbaharı üzerine ekleyin.
Üzerine 2 adet yumurtayı kırın,üzerine 1 tutam
maydonoz,1 tutam dereotu,tuz,karabiber,pulbiber
ve alabildiği kadar un ilave ederek karıştırın.
Kaşık yardımıyla mücveri kzıdırılmış sıvıyağa kızartın.
Servis tabağına kızartılmış karnıbahar mücveri alın
ve yoğurtla beraber servis edin.
MERCİMEK KÖFTESİ
1MALZEMELER:
su b.ince bulgur
1 su b.kırmızı mercimek
1 çorba k.biber salçası
1 soğan
1 limon
1 tutam maydonoz
2 sap taze soğan
kıvırcık
zeytinyağı
tuz,karabiber
kimyon
HAZIRLANIŞI:
mercimekler yıkandıktan sonra 3 su b. su ile lapa oluncaya kadar pişirilir.
mercimekler pişince ocaktan alınarak içine 1 su b. ince bulgur konulup
şişmeye bırakılır.kıvamı istenen katılıkta olmazsa bulgur ilave edilebilir.
bu sırada soğan ve maydanoz doğranır. salça ve soğan kavrulur.şişen
mercimek bulgur karışımına taze soğan,maydanoz salça ilave edilerek
karıştırılır.tuzu ve baharatı ayarlanır. köfte şeklinde yapılarak bol kıvırcıkla
servis edilir.
PATSO
PATSO:
5 sosis
1 çorba k. salça
1 çorba k. tereyağı
1 soğan
tuz,kekik
5 sandviç ekmeği
2 patates
amerikan salatası için:
2 patates
1 çay b. bezelye
1 havuç
4-5 tane kornişon turşu
mayonez
Ekmeği için:
5 su b. un
1 p. yaşmaya
1 çay b. süt
1 çorba k. yozşeker
1 çay k. tuz
HAZIRLANIŞI:
Ekmeği için karıştırma kabına 5 su bardağı unu alın.
Üzerine 1 paket yaş maya alın.Üzerine 1 çay bardağı
süt 1 çorba kaşığı toz şeker,1 çay kaşığı tuz ekleyerek
bir hamur elde edin.Fırın tepsisine ekmek şekli vererek
dizin.Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirin.
Amerikan salatası için 2 adet patatesi ve 1 adet havucu
haşlayın.Küp şeklinde patatesi,havucu,turşuyu kesin.
Üzerine bezelyeyi ilave edip karıştırın.
Sosu için tereyağını tavaya alın üzerine küp kesilmiş
soğanı ilave edin.Üzerine 1 çorba kaşığı salça ve 4 adet
sosisi ilave edin.
Sandviç ekmeklerine amerikan salatasısnı sürün.Üzerine
sosisli sosu ile edin üzerine ketçap ve mayonez ile servis edin.
PATATES YELKENLİSİ
PATATES YELKENLİSİ
3 patates
kıvırcık
kaşar peyniri
havuç
domates
HAZIRLANIŞI:
3 adet patatesi aliminyum folyoya sarıp fırına verin.
Fırından çıktıktan sonra ortadan 2'ye kesin.Üzerine kaşar peynir
ve havuç rendesi serpin.Kıvırcık yaprakları iele servis edin.
PIRASALI KIYMALI LAZANYA
PIRASALI KIYMALI LAZANYA:
1 yaprak lazanya hamuru
2 pırasa
1 domates
3 diş sarımsak
1 tutam maydanoz
150 gr. kıyma
125 gr. kaşar p.
Beşamel sos için:
2 ç.k. un
2,5 su b.süt
zeytinyağı
tuz,karabiber
muskat
HAZIRLANIŞI:
Pırasaları ince olarak kesin.
Kıymayı tavaya alın ve kavurun.
Kıymanın üzerine pırasaları ekleyin
Üzerine küp kesilmiş domatesi,3 diş sarımsağı
1 tutam ince kesilmiş maydonozu ilave edin.
Beşamel sos için tavaya 2 çorba kaşığı
unu alın.Üzerine 2.5 su bardağı sütü ilave edin.
Üzerine zeytinyağı,tuz,karabiber ve muskatı ekleyin.
Fırın kabına ilk önce pırasalı harçtan koyun üzerine
kaşar rendesi üzerine beşamel sostan dökün.
PIRASA MÜCVERİ
PIRASA MÜCVERİ:
yarım kg pırasa
2 yumurta
1 çay b.beyaz peynir
1 tutam maydanoz
alabildiği kadar un
tuz,karabiber
sosu için:
3 çorba k.kırmızı biber püresi
3 diş sarımsak
sıvıyağ
tuz
HAZIRLANIŞI:
Pırasaları çok ince olarak kesin.
Tavada pırasaları soteleyin.Pırasaları karıştırma
kabına alın üzerine 2 adet yumurtayı kırın.
Üzerine beyaz peyniri,1 tutam maydonozu ve alabildiği
kadar un ilave edin.Tavaya sıvıyağı alın.Kaşık yardımıyla
tavaya mücverden dökün ve kızartın.
Sosu için tavaya sıvıyağı alın.Üzerine 3 çorba kaşığı kırmızı
biber püresi ve 3 diş sarımsağı ilave ederek bir sos elde edin.
Servis tabağına pırasalı mücverleri alın üzerine sosu dökerek
servis edin.
Lazanyalar bitene kadar bu işlemi tekrarlayın.
En üstüne beşamel sos ve kaşar peynir rendesi
serpip önceden ısıtılmış 180 decelik fırında pişirin.
BÖĞÜRTLENLİ ÇİKOLATA KATLARI
MALZEMELER:
8 parça milföy hamuru
1 poşet kremşanti
1 çay b.süt
3 çorba k.labne
3 çorba k. pudra şekeri
1 kase böğürtlen
12 adet bitter madlen çikolata
HAZIRLANIŞI:
Tepsi yağlanır.8 adet milföy hamürü tepsiye dizilir.
çok şişmesini önlemek için hamurlar çatalla delinir.
fırına gönderilir.bu sırada çikolata benmari usülüyle eritilir.
pişmiş çıtır çıtır olmuş milföyler fırındana lınarak üzerine
çikolata sürülür.bir süre buzdolabında bekletilir.bu arada
krem şanti ve labne karıştırılır. dolaptan çikolatalı milföyler
alınarak üzerine şanti ve labne karışımı şanti torbasıyla sıkılır.
milföyler 2'şer 2'şer üst üste konulurak 4 tane elde edilir. her
birinin üzerine böğürtlen ve pudra şekeri dökülerek servis yapılır.
KARNABAHAR KIZARTMASI
MALZEMELER:
1 karnıbahar
bulamac için:
1 şişe soda
2 yumurta
1 tatlı k.salça
alabidiği kadar un
sosu için:
1 kase yoğurt
1 sap yeşil soğan
1 tutam maydonoz
acı sos için:
1 çorba k.biber salçası
2 domates
1 acı kırmızı biber
zeytinyağı
2 diş sarımsak
2 çorba k.mısır
HAZIRLANIŞI:
Karnabahar kızartması için ilk oarak bulamaç hazırlanır.bunun için;
karıştırma kabına yumurtalar kırılır, üzerine soda dökülür ve salça da
ilave edilerek bir güzel karıştırılır.karnabaharlar bulamaca batırılıp
kızartılır.bu arada yoğurt sosu ve acı sosu hazırlanır.yoğurt sos için;
maydanozlar ve soğanlar kıyılarak çırpılmış yoğurda eklenir ve karıştırılır.
acı sos için ise; domatesler doğranarak bir tavaya alınır, daha sonra biber
salçası ve acı biber eklenir.biraz sotelenir ve sarımsak da eklenerek sos hazırlanır.
en son mısırlar da eklenerek ocaktan alınır.karnabaharlar yanında sosları ile servis yapılır.
KİREMİTTE MANTAR
MALZEMELER:
yarım kg mantar
2 çorba k. tereyağı
tuz,karabiber
kaşar peyniri
HAZIRLANIŞI:
Yarım kg mantar kiremite alınır.üzerine tuz ve
taze çekilmiş karabiber eklenir.tereyağı parçalar halinde üzerine
dizilir.kaşar peyniri rendelenerek üzerine bolca serpilir. Kaşar peyniri
eriyene kadar fırında pişirilir.
MARMELATLI RÜZGAR GÜLÜ
MARMELATLI RÜZGAR GÜLÜ:
6 yaprak milföy hamuru
marmelat
pudra şekeri
1 yumurta akı
HAZIRLANIŞI:
Fırın tepsisini yağlayın üzerine milföy
hamurlarını dizin.Milföy hamurlarını dört köşesinden
kesin.3 çorba kaşığı toz badem ile marmeladı karıştırın.
Milföylerin ortasına ilave edin.Köşelerin kenarlarını yumurta
akı sürerek kaptıp rüzgar gülü şeklini verin.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.
Fırından çıkartıktan sonra üzerine pudra şekeri serpin.
PATATES PAYI
PATATES PAYI:
6 patates
1 tutam maydanoz
1 yumurta
2 çorba k .nişasta
1 çorba k. un
tuz, karabiber
2 haşlanmış yumurta
2 domates
1 su b. kaşar p. rendesi
50 gr sosis veya salam
HAZIRLANIŞI:
Patatesleri haşlayın ve rendeleyin.
Üzerine 1adet yumurtayı kırın.
2 çorba k.nişastayı ilave edin.
Üzerine tuz ve karabiberi ilave edin.
2 adet yumurtayı haşlayın ve dilimleyin.
Sosisleri ve domatesleri dilimleyin.
Fırın kabını yağlayın.Patateslerin yarısından
fazlasını fırın kabıbna alın ve elinizle yayın.
Üzerine sosis ve domatesi ilave edin.
Rendelenmiş kaşar peynirini üzerine
serpiştirin.Üzerine haşlanmış yumurtayı
ilave edin.
Kalan patatesli karışımı krema sıkma torbasına alın.
Diğer patatesli sosisli karışımın üzerine şekil vererek
sıkın.Önceden ısıtılmış 170 fırında pişirin.
PATATES PASTASI
PATATES PASTASI:
6 patates
2 salatalık
2 çorba k. mayonez
1 kase yoğurt
sarımsak
1 havuç
1 tutam maydanoz
tuz,karabiber
limon
zeytinyağı
HAZIRLANIŞI:
Patatesleri haşlayın ve patateslerin yarısını rendeleyin
yarısını küp şeklinde kesin.Rendelenmiş patateslerin üzerine
salatalıkları rendeleyin.
Tavaya sıvıyağ alın üzerine 1 adet havucu rendeleyin ve soteleyin.
Rendelenmiş patatesi ve küp kesilmiş patatesi karıştırın.
Yoğurdu ve mayonezi karıştırın.Yuvarlak bir kalba
patatesli harcı yerleştirin ve yuvarlak bir tabağı kullanarak
ters çevirin.Maydonozu ince olarak kesin.
Patatesli pastanın üzerine serpiştirin.Üzerine
yoğurtlu mayonezli karışımı sürün.Havuçlarla süslayerek servis edin.
HAVUCU BİR DE BÖYLE KIZARTIN.
SOSLU HAVUÇ KIZARTMASI:
Malzemeler:
4 adet haşlanmış havuç
yarım kase mısır unu
2 yumurta sarısı
tuz
Sosu için:
1 kase yoğurt
2 diş sarmısak
ceviz
HAZIRLANIŞI:
Haşlanmış havuçları verev halka şeklinde kesin. Önce yumurtaya daha sonra mısır ununa
bulayarak kızartın. Havuçları ceviz ve sarımsaklı yoğurt ile servis yapın. Kolay ve nefis bir
yaz yemeği. Aynı zamanda aperatif.
HELLİMLİ ŞİŞLER
3 DAKİKA:
SALAMLI PEYNİRLİ ŞİŞ:
100 gr salam
100 gr hellim peyniri
çeri domates
2 sivri biber
sarımsak
HAZIRLANIŞI:
Salam ve peyniri küp kesin. Domatesleri ortadan ikiye kesin. Biberleri halka kesin. Hepsini
sırayla şişlere takın. En son taze sarımsakları da şişe takın.Fırının ızgarasında kızarana kadar tutun. Sebze ile servis yapın. Kahvaltı için de ideal.
KANEPE
KANEPE:
3 dilim ekmek
krem peynir
1 tutam yeşillik
hardal
zeytinyağı
kapari
tulum peyniri
ceviz
HAZIRLANIŞI:
Cuma günü pişirdiğimiz ekmeğimizden büyük üç dilim aldık. Ekmeklerin üzerine krem peynir ve hardal sürdük.
Üzerine bir dilim kıvırcık yaprağı koyduk. Üzerine tulum peyniri , ceviz, kapari koyduk. Biraz zeytinyağı serpiştirip
dörde keserek servis yaptık. Hafif ve lezzetli kanepeler ani gelen misafirler için güzel bir alternatif..
ISPANAKLI MÜCVER
ISPANAKLI MÜCVER:3 dakika
1/2 kg ıspanak
1 su b. haşlanmış pirinç
1 soğan
1 tutam maydonoz
3 sap taze soğan
1 tutam dereotu
1 tutam taze nane
2 yumurta
tuz, karabiber
alabildiği kadar un
HAZIRLANIŞI:
Ispanağı haşlayın ve doğrayın.Pirincinizi haşlayın ve süzün.Soğanı çok ince şekilde doğ
rayın,taze soğanı doğrayın.Nane,dereotu,maydonozu ince olarak kesin.Tüm malzemeyi
karıştırma kabına alın ve üzerine 2 yumurtayı kırın,tuzunu karabiberini ekleyin ve
alabildiği kadar unu da ekleyin.
Tavaya sıvıyağı alın üzerine ıspanaklı harçtan 2 parmak kalınlığında dökün ve omlet yapar
gibi pişirin.
BU KROKETE DOYUM OLMAZ!
YUMURTA KROKETİ:
5 haşlanmış yumurta
1 çiğ yumurta sarısı
1 çorba k. tereyağı
4 çorba k. un
50 gr rende kaşar
1 tutam dereotu
tuz,karabiber
panelemek için:
2 çorba k. galeta unu
1 yumurta akı
HAZIRLANIŞI:
Haşlanmış yumurtaları rendeleyin. Üzerine kaşar peynirini de rendeleyin.Üzerine tereyağını,unu,derotunu koyun.
üzerine bir yumurta sarısı ekleyip hamur haline getirin. Tuz ve karabiber eklemeyi unutmayın. Kroket şekli verin.
Önce yumurta akına daha sonra galeta ununa bulayıp kızartın. Kızartılmış sebze ile servis edin. Hiç yumurta tadı gelmeyen
nefis bir ara sıcak. Çayın yanında bile rahatlıkla ikram edilebilir.
2 yorum:
Çok güzel bir tarif olmuş
www.sohbet8.com
Yorum Gönder