30 Nisan 2008 Çarşamba

Erzincan Çorbası Tarifi Oku

MALZEMELER:

-10 bardak et suyu
-250 gr. kıyma
-1 avuç maydanoz yaprağı
-3 diş sarımsak
-2 soğan
-2- 3 bardak yoğurt
-2 kaşık yağ
-1/4 paket hazır erişte makarna
-1 kaşık salça
-2 kahve kaşığı kuru nane
-1 kahve kaşığı kırmızı biber
-Tuz, karabiber

YAPILIŞI:

1- Kıyma, tuz, karabiber, kıyılmış maydanoz yoğrulup, fındık büyüklüğünde yuvarlanıp, unlanır.

2- İnce doğranmış soğan 1 kaşık yağ ile kavrulur. Salça, su ve tuz konup kaynatılır.

3- Küçük küçük kırılmış erişte ve köfteler ilave edilir.

4- Erişte pişince sarımsaklı yoğurt konur ve ateşten alınır.

5- Üzerine kuru nane ve kırmızı biberli yağ gezdirilir.

Not: Çorbaya, erişte yerine haşlanmış 1 su bardağı nohut konarak değişik lezzette bir çorba yapılmış olur.

KISA BİLGİ:

Sarımsak mide ve bağırsak faaliyetlerini artırdığından kabızlık çekenler için yararlıdır

Hiç yorum yok:

www.sitemerkezi.net