30 Nisan 2008 Çarşamba

Tarhana Çorbası

MALZEMELER:

-Yarım kg. yoğurt
-3 olgun domates
-3 salçalık biber
-3 soğan
-7- 8 sivri biber
-Tuz
-Aldığı kadar un

YAPILIŞI:

1- Domates, biber yıkanır, soğan soyulur ve doğranır. Buna tuz ve yoğurt konup karıştırılır.

2- Elenmiş un ile katı hamur yapılır. Emaye, cam veya çelik bir kaba alınıp üzeri örtülür.

3- Her gün yoğrulur. Sulanırsa un konur.

4- 10- 12 gün bekletilir. Sonra temiz bir örtü üzerine küçük parçalar halinde dökülür.

5- Biraz kuruyunca parçalar daha küçültülür.

En son olarak kevgirden geçirilip gölgede iyice kurutulur. Bez bir torbaya konup saklanır.

TARHANA PİŞİRİLİRKEN:

a-Dört kişi için 4 çorba kaşığı tarhana ılık su ile ıslatılır.

b-İki çorba kaşığı sıvı yağ ile bir kaşık kıyma kavrulur.

İstenirse kaşığın ucu ile salça konur.

c-5 su bardağı su ile birlikte ıslatılmış tarhana ilave edilir. Karıştırarak kaynatılır. Tuz atılır. Ateş kapatılıp tencere kapağı örtülür.

Not: Tarhana hamuruna ayva kabukları da konursa hoş kokulu ve mayhoş olur.

Hiç yorum yok:

www.sitemerkezi.net