30 Nisan 2008 Çarşamba

Yayla Çorbası Tarifi Oku

MALZEMELER:

-10 bardak et suyu
-Yarım bardak pirinç
-1,5 çorba kaşığı un
-1 yumurta
-2 bardak yoğurt
-2 çorba kaşığı yağ
-2 kahve kaşığı kuru nane
-1 kahve kaşığı kırmızı biber
-Tuz

YAPILIŞI:

1- Pirinç ayıklanıp yıkanır. Et suyunda iyice haşlanır.

2- Yoğurt, un ve yumurta çarpılıp, et suyu ile sulandırılır.

3- Kaynamakta olan pirince katılıp ateş hafifletilir.

4- Kuru nane serpilip, kırmızı biberli yağ gezdirilerek dökülür.

KISA BİLGİ:

1- Pirinç, karbonhidrat değeri en yüksek bir hububattır.

2- Tansiyonu yüksek olanlar ekmek yerine her öğün 2 çorba kaşığı haşlanmış pirinç yemelidir (yağsız ve tuzsuz olarak).

3- Haşlanmış pirinç üreyi düşürür, ishallerde çabuk iyileşme sağlar.

Hiç yorum yok:

www.sitemerkezi.net